31 de juliol del 2012

MOLTES PREGUNTES, CAP RESPOSTA CONVINCENT

La tercera sessió del període de consultes de l’ERO plantejat per RTVV s’ha obert amb l’absència del representant de PWC i pèrit de l’informe, José Antonio Ortega, qui s’havia compromès a contestar a totes les preguntes que li havíem de fer al respecte. 

El comitè d’empresa ha manifestat als representants de RTVV que l’èxit de la vaga havia de fer reconsiderar la seua posició respecte l’ERO. D’igual forma se li ha demanat que se’ns informe exactament de la gent que treballa i on ho fa, així com els costos laborals previstos per a 2012. Els representants de la part social hem assenayalat que, en el moment de fer els càlculs, no s’ha tingut en compte la reducció salarial que se’ns aplicarà als treballadors de RTVV, amb l’eliminació de la paga extra anunciada pel Govern. 

L’empresa i els seus representants han rebut un allau de preguntes que no han sabut, o no han volgut, contestar. Se’ls ha demanat que és necessari saber quants diners destinarà la Generalitat per al contracte-programa perquè aquesta és una xifra bàsica per conèixer si RTVV estalviarà diners amb l’ERO i el procés d’externalització. 

L’empresa s’ha negat a informar-nos d’aquestes dades excusant-se en que la nova llei de RTVV li dóna un màxim de tres mesos per comunicar què destinarà la GV al contracte-programa. El comitè d’empresa ha desmuntat també els informes d’externalització aportats per PWC perquè tampoc aclareixen cóm i quin serà el cost del procés d’externalització dels serveis previstos, com ara la programació i la comercialització. En concret, el comitè ha demanat que l’ERO es paralitze fins que no se sàpiguen aquestes dades i que se’ns està ocultant informació essencial. 

El comitè d’empresa de RTVV ha destapat incoherències en l’informe, com ara diferències en el cens respecte a categories professionals. També hi ha diferències respecte a la proposta de treballadors afectats. Hi ha causes per al comiat que no són congruents. Pel que fa a l’anàlisi de l’informe PWC, el comitè ha acusat l’empresa de no respectar l’Estatut d’Autonomia i vulnerar l’estatut dels treballadors , la llei de creació de RTVV i el conveni col•lectiu. Tot amb l’únic objectiu d’aconseguir privatitzar la major part de RTVV sense buscar un model de viabilitat per a l’empresa. 

El comitè ha rebutjat l’informe perquè parteix des del desconeixement i aporta dades falses . L’empresa que planteja PWC no té futur, no s’ajusta a la realitat. Per tal de reafirmar tots aquestos arguments, el comité ha afegit un informe fet per un catedràtic i dos professors de periodisme de la Universitat de València en el qual es conclou que el model de funcionament de les redaccions que planteja PWC és impossible des del punt de vista periodístic. De tot açò, ni els representants de l’empresa ni els de Garrigues han sabut donar respostes.