16 de juliol del 2012

Els treballadors de RTVV ens mostrem en contra del desmantellament de la Ràdio Televisió Pública Valenciana

L’empresa ha mantingut este matí una reunió d’urgència amb les seccions sindicals de RTVV. El secretari general, Juan Prefaci ha comunicat el despatxament conjunt de 1.295 treballadors, de l’ens Ràdio Televisió Valenciana, Ràdio Autonomia Valenciana i Televisió Valenciana. És a dir quedaran en menys de 400 treballadors per a fer una ràdio i una televisió per a tota la Comunitat Valenciana.

Això significa la destrucció de la ràdio i televisió dels valencians. Amb esta quantitat de treballadors és impossible fer producció pròpia. Volen una televisió privatitzada que al remat eixirà més cara a tots els valencians i tenim els exemples d’altres televisions ja privatitzades. La empresa i el govern valencià volen posar en mans de productores afins al Partit Popular els diners i el patrimoni de tots els valencians.

Les nostres dos empreses porten funcionant des de l’octubre del 1989 i han informat de tots els esdeveniments, notícies, informacions, festes, accidents, incendis, inundacions i tot el que ha ocorregut al llarg d’estos anys per acostar la informació i l’entreteniment a tots els valencians. A partir d’ara la televisió pública dels valencians no podrà oferir esta informació pròxima.

Ara, els gerents d’esta empresa i el govern valencià volen dur a la ruïna econòmica més d’un miler de famílies. Les famílies dels treballadors, des dels que donen la cara en els informatius fins els que estan darrere de les càmeres, els que munten els decorats, els que fan marxar administrativamente la empresa. Tots. 1.295, eixa és la xifra que ha donat el secretari general Juan Prefaci. Sense més explicació que la situació actual de crisi econòmica que travessa el país i la comunitat. L’aposta de RTVV és l’aposta pel futur de la nostra societat, després d’este desmantellament ja no es podrà recuperar.

Per eixe motiu els treballadors han  reaccionat amb indignació i han ocupat espontáneamente l’estudi des d’on es fan els informatius de Canal 9 i han impedit la difusió de l’informatiu del migdia. A continuació la empresa ha hagut de redireccionar tots els canals a la senyal del 9/24 que ha emés reportatges en redifusió. Les protestes dels treballadors s'han mantingut durant tota la jornada i han provocat també que se suspenguera al cap de pocs minuts l'emissió del programa En Connexió. Després dels moments de tensió viscuts des del migdia com a conseqüència de l'ERO brutal anunciat per l'empresa, la direcció ha optat per  suprimir també l'informatiu de la nit de Canal 9.

Els treballadors hem expresat amb la nostra protesta la defensa de la Radio Televisió pública, el futur de la empresa i el manteniment dels llocs de treball. Per això anem a lluitar fins el final. No podem permetre que ens lleven el pa dels nostres fills, que priven la nostra societat d’uns mitjans que han d'aportar  informació pròxima, veraç i en valencià.