26 de juliol del 2012

EL COMITÉ D’EMPRESA REBAT LES CAUSES ECONÒMIQUES DE L’ERO A RTVV. L’EMPRESA NO RESPON AMB COHERÈNCIA

Durant la segona sessió del període de consultes sobre l’ERO a RTVV, el Comité d’Empresa ha rebatut les causes defensades pels gestors del grup per despatxar 1295 treballadors, amb aportacions dels sindicats presents en la negociació, tots els quals han assegurat que no hi ha raon econòmiques per als acomiadaments. 

L’economista de CCOO ha defensat que l’objecte social del grup RTVV no és -ni ha sigut mai- guanyar diners. La raó de ser de RTVV és el servei públic i això no pot medir-se amb criteris mercantils. Si existeixen pèrdues econòmiques, la responsabilitat és dels directius i no ha de ser motiu de comiat dels treballadors. 

També ha desmuntat l’argumentació de l’empresa que la caiguda d’ingressos siga una causa per despatxar personal. En concret, segons dades de la sindicatura de comptes, els anys que més ingressos ha tingut RTVV, també han sigut els de més pèrdues. Segons CCOO, els redactors de l’informe obliden, deliberadament, la reducció dels ingressos per la venda de drets televisius. Aquest concepte ha fet perdre al nostre grup 39 milions d’euros en 2011. 

Ha preguntat també cóm és possible que Price Waterhouse Coopers defense que els ingressos publicitaris minven quan en el seu informe afirma que han augmentat un 12%. Tampoc ningú assumeix la pèrdua de quota de pantalla, un aspecte fonamental en la captació de publicitat com a ingressos de les cadenes de tv i ràdio publiques. En tercer lloc, ha argumentat que –segons dades de la conselleria d’Economia- l’aportació real de la Generalitat Valenciana ha sigut de 500.000 euros i no els 111 milions d’euros pressupostats. 

CCOO ha demanat un informe detallat que reflectisca clarament el que s’ha pressupostat i el que s’ha executat. Per últim, CCOO ha acusat el govern de la Comunitat Valenciana i els gestors del grup RTVV de dur a les empreses a una situació de fallida com una conseqüència política, originada en l’any 2000 quan es va permetre a RTVV la capacitat d’endeutar-se. Açò és el que ha provocat l’actual patrimoni negatiu que pateix el grup i que es gasta com a excusa per despatxar 1295 treballadors i no demanar cap responsabilitat a aquells que han creat aquesta situació. 

Ni els representants de Garrigues ni el secretari general de RTVV han sigut capaços de rebatre cap d’aquests arguments.