2 de juny del 2012

Directius que preparen l'ero de RTVV participaren en el saqueig de Canal 9 en la visita del papa, segons un imputat per la gürtel en l'Audiència Nacional

Ricardo Calatayud a la taula de la vergonya /en la mesa de la vergüenza
Les declaracions davant de l'Audiència Nacional dels imputats pel jutge Pablo Ruz en la desviació de diners de RTVV a la trama Gürtel, apunten cada volta més a actuals directius de la radiotelevisió pública valenciana com a suposats partíceps en el saqueig que es va dur a terme amb motiu de la visita del Papa, i que ja han reconegut alguns dels implicats.

Segons publica el diari El País, en la seua edició de la Comunitat Valenciana, Luis Sabater, exresponsable tècnic de RTVV durant 21 anys,  ha assegurat que Ricardo Calatayud va participar en la falsificació dels contractes d'adjudicació de la sonorització i la instal·lació de pantalles per a la visita del Papa de 2006.

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/06/01/valencia/1338578759_129104.html

Calatayud és l'actual subdirector econòmic de RTVV, una de les persones que va participar en l'adjudicació a la consultora Garrigues del contracte per 150.000€ per a preparar un ERO per a acomidar centenars de treballadors. També és un dels màxims responsables de la informació que ha facilitat l'empresa per a dur a terme el despatxament massius de treballadors.

És inadmisible que una persona sota sospita d'haver participat en el saqueig d'almenys 7 milions d'euros de RTVV participe en el procés d'ERO i considerem que tota la informació que ha pogut preparar també queda qüestionada, ateses les gravíssimes acusacions contra ell. Exigim  a la Generalitat que es paralitze immediatament el procés per a aplicar un ERO, que s'obriga la investigació interna en RTVV que venim demanant des de fa temps, s'intente recuperar els diners saquejats i es depuren responsabilitats en la direcció en lloc de fer pagar als treballadors les conseqüències d'una gestió corrupta.