29 de març del 2012

Gran seguiment de la vaga general en RTVV

Entre un 75 i un 80 per cent dels treballadors que podien fer la vaga general a RTVV l'han secundada, cosa que ha obligat l'empresa a modificar gran part de la programació habitual de les tres cadenes de televisió. Tot a pesar dels serveis mínims abusius, que han superat el  50 per cent del personal d'informatius establit per la Generalitat. Canal 9 ha suspés la tertúlia del Bon dia i s'ha susbstituït per repeticions de programes ja emesos. Al Canal Nou.2 s'ha emés la programació informativa del 9.24 i s'ha suspés la retransmissió del partit de basquet del Ros Casares. Només s'han pogut emetre els informatius i en algunes edicions amb algunes informacions enregistrades abans de l'inici de la vaga.

El seguiment ha sigut quasi total en el departament de programes de RTVV, on no s'havien establit serveis mínims, i en algunes àrees d'administració. A Ràdio 9 ha superat el 60 per cent, mentre que al centre de producció d'Alacant, només han acudit al centre de treball quatre treballadors que no estaven en serveis mínims.

A Alacant, els treballadors han repetit la concentració contra l'ERO a les portes del centre, una protesta que, durant uns minuts a tallat l'Avinguda Aguilera.

El suport a la vaga general en RTVV és una mostra més del rebuig a una reforma laboral regressiva que posa encara més en perill els llocs de treball en les nostres empreses, on els treballadors estem amenaçats per un ERO.