1 de febrer del 2012

La reducció de jornada del decret de retallades de la Generalitat no és d'aplicació automàtica en RTVV

Davant les informacions interessades  que s’estan fent circular, respecte a l’aplicació en la nostra empresa del decret de la generalitat de “mesures urgents per a la reducció del dèficit a la Comunitat Valenciana” i la intranquil·litat que estan generant entre un gran nombre de treballadors, volem fer alguns aclariments.


El decret ha sigut recorregut per tots els sindicats, per que tots esten convençuts de la seua il·legalitat. A més a més, el gran seguiment de les mobilitzacions del sector públic contra les retallades que està fent la Generalitat, i on els treballadors de RTVV estem participant massívament, acabaran  donat fruit.

Malgrat tot aixó, volem aclarir el que diu i el que no diu el decret. El decret efectivament és d’aplicació a tot el sector públic valencià, però la mateixa norma fa distinció entre els diferents àmbits.  En concret i pel que fa a la reducció de la jornada per als treballadors temporals, que és la mesura més traumàtica per a tots, cal dir amb claredat que no és d’aplicació automàtica ni estableix una data d’entrada en vigor en el cas d’empreses públiques com RTVV.

Si l’Empresa vol fer efectiva aquesta mesura, la llei l’obliga a iniciar un procés formal d’expedient de reducció de jornada, amb una sèrie de garanties per als treballadors. Un procés que no ha encetat ni ha comunicat res als representants dels treballadors en eixe sentit.

Aixó no vol dir que l’Empresa no ho vullga fer unilateralment i botant-se totes les normes, com ha fet en ocasions anteriors.

 Si aquest fora el cas vos aconsellem algunes coses:

-       No feu cas a cap ordre verbal. Continueu complint la totalitat de la vostra jornada actual mentre l’Empresa no faça una comunicació formal per escrit.
-       Si vos lliuren un escrit de reducció de jornada, indiqueu en la còpia per a l’Empresa un “No Conforme”, per a que quede constància de la vostra oposició.
-       Immeditament després, el nostre consell és que denuncieu aquesta actuació il·legal de l’Empresa.

Naturalment, ens posem a la vosta disposició per a qualsevol consulta, tot insistint que l’empresa no ha comunicat res de forma oficial sobre l’aplicació del decret de retallades en RTVV.

També insistim en la necessitat de continuar mobilitzant-nos, juntament amb el sector públic, començant per les concentracions de cada dijous als llocs de treball, per a frenar l’atac que estem patint el conjunt de treballadors de RTVV per part de la Generalitat i la direcció de les nostres empreses.