12 de gener de 2012

El Comité d’Empresa de RTVV rebuja l’ERO i defensa el manteniment de tots els llocs de treball

El Comité d’Empresa de RTVV expressa el seu total rebuig a l’anunci d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) fet per la direcció i exigeix el manteniment de tots els llocs de treball de les nostres empreses, a més de comprometre’s en la seua defensa.

El Comité d’Empresa recorda que els treballadors de RTVV oferim actualment als ciutadans tres canals de televisió –entre ells l’únic d’informació permanent en valencià que es pot veure a la nostra comunitat– i dos de ràdio, a més de continguts en xarxa.

Els problemes econòmics i la baixa audiència de RTVV no són en cap cas responsabilitat dels treballadors, sinó únicament de la mala gestió dels responsables nomenats pels governs del Partit Popular, la majoria dels quals continuen ocupant els seus càrrecs. Es a ells, i no als treballadors a qui s’ha de demanar responsabilitats. El Comité d’Empresa exigeix la destitució immediata del director general, José López Jaraba, i que la Generalitat investigue la gestió del seu antecessor, Pedro García, i estudie possibles mesures legals contra ell i els directius que han format part del seu equip.

 RTVV, a través dels seus mitjans Canal 9 i Ràdio 9,  és actualment  l’única garantia de la presència del valencià, i de la difusió de la cultura i la informació valencianes en la nostra Comunitat i la Generalitat no pot utilitzar la conjuntura econòmica actual per al seu desmantellament, prescindint de la major part dels seus treballadors.

En eixe sentit, el Comité d’Empresa demana que es paralitzen els processos per a dur endavant l’ERO i reitera la seua voluntat de fer una ràdio i una televisió públiques de qualitat, en valencià, amb una gestió eficient a través de l’increment de la producció pròpia i que servisquen al conjunt de la ciutadania.