29 d’agost del 2011

Protesta de treballadors de RTVV: ens neguem a pagar amb els nostres llocs de treball la irresponsabilitat de la direcció



Treballadors de Televisió Valenciana i Ràdio 9 ens hem concentrat a les portes del Consell d’Administració de RTVV per exigir que no es continue amenaçant els nostres llocs de treball mentre es premia els directius que han portat l’empresa a la ruïna econòmica i d’audiència.

Els treballadors de RTVV volem que s’escolte les nostres propostes per a fer uns mitjans viables i que servisquen al conjunt de la ciutadania valenciana. Així li ho hem transmés en una reunió dels nostres representants sindicals amb el president del Consell d’Administració, Juan de Dios Navarro, posterior a la concentració.

En ella li hem traslladat la gran inquietud i malestar que està generant entre els treballadors la falta d’informació per part de la direcció de l’empresa davant de filtracions i declaracions que qüestionen el futur laboral i condicionen la vida de centenars de treballadors i les seues famílies. Hem assegurat que és impresentable que la direcció de RTVV tinga en el seu poder l’informe de Price Waterhouse Coopers sobre el nostre futur laboral i l’amague als representants dels treballadors i fins i tot al mateix Consell d’Administració que ha de triar el Director General.

En eixes circumstàncies, considerem que la ratificació de l’actual director general, José López Jaraba, seria un gravíssim error i una insistència en la lamentable actuació empresarial que ha portat RTVV al major descrèdit davant la societat valenciana de la seua història, a una situació econòmica nefasta i a un clima d’abusos laborals intolerable, com demostra la seua actitud en el cas Sanz.

Hem de recordar que en el seu dia, els treballadors també denunciarem les actuacions de l’anterior director de RTVV, Pedro García, i que el Consell d’Administració no ens va escoltar. Lamentablement ha hagut de ser la policia i la fiscalia, qui demane hui mateix que se l’investigue pels diners que Canal 9 va desviar suposadament a la trama Gürtel durant la visita del Papa, una quantitat que, segons els informes policials, podria equivaldre al salari de 400 treballadors en un any. Els treballadors no podem pagar ara les conseqüències d’eixes actuacions suposadament delictives.

Els treballadors de RTVV ens sentim amenaçats per l’actual direcció i entenem que hui és més necessari que mai que el Consell d’Administració propose un nou director general desvinculat de l’època de Pedro García i Vicente Sanz. Una persona amb capacitat per a escoltar, que respecte els empleats de la seua empresa i el conjunt de la ciutadania valenciana i la seua pluralitat.