2 d’agost del 2011

La Generalitat no pot fer pagar als treballadors de RTVV la nefasta gestió dels directius

López Jaraba intenta que Alberto Fabra ens faça pagar la seua imcopetència al capdavant de la radiotelevisió pública


Les informacions publicades hui en diversos diaris sobre la intenció de la Generalitat i la direcció general de RTVV d'acomiadar a la meitat dels treballadors de RTVV a través d'un ERO ha generat una enorme inquietud, malestar i ràbia entre els possibles afectats per eixa mesura injusta.

No és la primera referència que la premsa fa a la mesura d’un ERO, i els treballadors responguérem amb una campanya de mobilitzacions al centre de Burjassot, que es va allargar durant cinc mesos. Davant les protestes plantejades, el director general de RTVV es va vore obligat a reunir-se amb els sindicats, en el mes de gener, per a negar les informacions escrites que havien aparegut sobre la imminència d’un ERO.

Hui reiterem que els treballadors de RTVV no som els culpables de la situació financera del grup. Per contra, cal apuntar una doble responsabilitat. En primer lloc, els directius del grup RTVV, actuals i anteriors, que han gestionat aquesta empresa d’una manera tan demencial que l’han posat en un greu risc de supervivència. Com a exemple d’ineficàcia i corrupcions gerencials, cal recordar, entre d’altres, els fiascos de la compravenda dels drets d’emissió del fútbol o els drets de la Fórmula 1. Recordar també que l’anterior director general va dimitir en estranyes circumstàncies només uns mesos abans que les investigacions policials feren públiques les seues implicacions en la xarxa Gürtel, pels contractes de sonorització de les retransmissions de la visita del Papa Benet XVI. En segon lloc, cal apuntar les responsabilitats polítiques: la Generalitat ha convertit RTVV en un mitjà de propaganda política, gratis total, la factura del qual recau sobre les esquenes dels valencians. La Generalitat de Francisco Camps ha propiciat la fallida econòmica de RTVV, sempre i quan Pedro García i López Jaraba li garantiren un mitjà eficaç d’ autopropaganda.

Els treballadors no som els culpables d’haver causat la situació econòmica de RTVV. Com deia els Conseller Verdeguer recentment, les despeses salarials representen una mínima part del conjunt de les despeses d’explotació del sector públic. Per tant, seria injust i ineficaç fer pagar la factura als treballadors quan la part principal correspon a unes despeses d’explotació que apunten a un altre tipus de contractacions. A no ser que els actuals directius de RTVV vulguen presentar com a culpables davant de la societat al conjunt dels treballadors, per a obviar les seues pròpies responsabilitats.

El nou president de la Generalitat, Alberto Fabra, no pot caure en eixa trampa i ha de començar per destituir als responsables de l'actual situació, començant per López Jaraba, recuperar els diners que, segons la policia es va endur la trama Gürtel, i eliminar tots aquells sobrecostos que comporta una direcció desorbitada i contractes ruïnosos com el de la Formula 1.

Els treballadors de RTVV reiterem la nostra voluntat de fer una ràdio i una televisió pública sostenible i que complisca els servei públic a la societat valenciana per a la qual va ser creada. Sabem que podem fer-ho si se'ns dota de directius responsables i no com els que tenim en l'actualitat.