5 d’abril del 2011

Els treballadors de RTVV no hem de pagar el saqueig que, segons la Fiscalia, hauria fet Pedro García i la trama Gürtel en les nostres empreses

Més d’un centenar de treballadors de RTVV hem tornat a eixir un dimarts més a les portes del CPP de Burjassot per a expressar el nostre rebuig per les retallades salarials i l’amenaça al nostre futur laboral per part de la direcció de l’empresa. Els treballadors no som els responsables de la desfeta econòmica que han patit les nostres empreses. Ho manifestem nosaltres i està corroborant-ho la policia, Hisenda i el ministeri fiscal. La Fiscalia Anticorrupció ha demanat que s’impute a l’exdirector general de RTVV Pedro García juntament amb els principals caps de la Gürtel, com els seus amics Francisco Correa i Álvaro Pérez “El Bigotes”, i alguns càrrecs de l’administració valenciana. Anticorrupció veu indicis que Pedro García va cometre delictes de suborn i contra l’Administració Pública en l’adjudicació de la cobertura de la visita del Papa a València. Segons els informes policials, els diners malbaratats en aquells dies equivalen al salari de més de 400 treballadors durant un any.


La justícia avança poc a poc, per a determinar com s’ha gestionat RTVV i el patrimoni de tots els valencians. No obstant això, l’actual direcció de José López Jaraba, lluny d’aportar transparència i exigir responsabilitats a Pedro García sobre com s’han gastat els diners públics, mantenen l’amenaça al nostre futur laboral i ens obliguen a judicialitzar les relacions laborals per exigir que se’n s paguen els salaris pactats en negociació col•lectiva.

López Jaraba i la majoria dels actuals directius formaven part de l’equip de Pedro García i no podem continuar atacant els treballadors d’aquesta casa i responsabilitzar-nos d’una mala gestió que només és imputable a la direcció. Els treballadors continuarem manifestant-nos en defensa del nostre futur laboral, en contra de les retallades salarials i en favor d’una RTVV plural, democràtica i en valencià. Una televisió de tots i per a tots, que és la millor garantia de futur empresarial i de servei a la societat.