28 d’agost del 2009

CCOO es felicita per l’eixida de Pedro García, el director de la corrupció, la manipulació, la desfeta econòmica i l’explotació laboral

Reclamem a la nova direcció que reobriga la negociació d’un conveni col·lectiu que pose fi a l’etapa d’estafa laboral, d’abusos i xantatge que hem viscut l’últim any

CCOO ha reclamat insistentment els últims mesos la dimissió de Pedro García, un director que s’ha mantingut en el càrrec a pesar d’estar sota sospita per les seues relacions amb persones implicades en una trama corrupta. L’home que ha convertit el principal mitjà de comunicació dels valencians en una nova edició de “Los amigos de Peter”, incloent la contractació de la dona de qui li regalava vestits i bufandes, no s’ha dignat en tot el seu mandat a dedicar uns minuts a atendre les reivindicacions justes dels seus treballadors. La seua eixida vergonyant demostra que el seu servilisme ha sigut estèril. Francisco Camps, que no vol prop seu a cap persona que el vincule al cas Gürtel, ha prescindit dels seus servicis.

CCOO exigix que s’obriga una investigació pública sobre les relacions de RTVV i Pedro García amb Alvaro Pérez i Orange Market i les càrregues econòmiques que aquesta vinculació ha tingut per a RTVV.

CCOO reclama a la nova direcció de RTVV que pose fi a les pràctiques antidemocràtiques que han caracteritzat el mandat de García, que la ràdio i la televisió pública siguen mitjans plurals –com estableix la llei- i no òrgans de comunicació del PP i del president de la Generalitat; i que es pose fi als abusos laborals que s’han multiplicat en l’última etapa negra del director cessant. Cal aprofitar el moment per a continuar reclamant del President de la Generalitat una RTVV al servei de tots els valencians, no partidista, que acabe amb la manipulació informativa i que proporcione als valencians, que som els que la mantenim, una informació rigorosa, objectiva i veraç.

La gestió de Pedro García, a més de supeditar el mitjà de comunicació de tots els valencians al PP, ha agreujat significativament la situació econòmica de RTVV. La seua gestió, iniciada en juliol de 2004, ha provocat unes pèrdues comptables acumulades de 900 milions €, d’acord amb les xifres de la Sindicatura de Comptes. Pedro García és el màxim responsable de sacrificar la viabilitat empresarial i laboral de RTVV. La gestió de Pedro García ha significat la reducció al mínim de la producció pròpia pel recurs permanent a les productores privades, que han desplaçat el que hauria de ser l’objetiu prioritari de RTVV: la confecció de continguts radiotelevisius propis.

Per això reclamem que es reobriga la negociació d’un conveni col·lectiu que, després de vuit mesos d’haver-se anunciat, encara no han sigut capaços de presentar aquells que signaren l’acord. Que s’acabe amb una situació que només ha servit per multiplicar els abusos laborals i la precarietat en RTVV i les seues empreses.

Reclamem també a la direcció de RTVV i a la Generalitat que no faça efectives les indemnitzacions milionàries dels contractes vinculats al cessament de Pedro García com a director general i que es revisen els abusos realitzats en la contractació com a personal de confiança. Eixa seria una bona mesura d’estalvi de cara als valencians i permetria disminuir els costos de l’empresa, molt millor que continuar retallant els salaris dels qui fan les emissions i la programació.