19 de novembre de 2008

L’empresa trenca les negociacions del conveni i intenta posar en marxa un acord d´eficacia limitada lesiu per als treballadors

La direcció de l’empresa ha trencat les negociacions del Conveni després de huit mesos en que no ha volgut dur a terme una negociació real amb la majoria dels representants dels treballadors i en què ha intentat imposar un text que desregulava les relacions laborals a les nostres empreses.

La majoria de la representació dels treballadors, CCOO, Intersindical i CGT hem tractat de buscar fòrmules d’aproximació fins a última hora, però finalment se’ns ha donat un ultimàtum sobre una proposta inassumible, ja que lesiona els drets dels treballadors.

El trencament de la negociació per part de la direcció comportarà l’existència d’un pacte d’eficacia limitada per als afiliats dels sindicats que l’han signat –USO i UGT- i per als treballadors que s’hi afegisquen. Un acord ilegal, ja que modifica aspectes de jornada, horaris, organització del treball, que no estan permesos en esta classe d’acords.

La resta de companys ens regirem per l’establit en el VII Conveni Col·lectiu, l’única norma amb validesa general. Un Conveni que ens garanteix la jornada setmanal de 35 hores i el poder adquisitiu.

A partir, d’ara, però l’empresa intentarà pressionar a la majoria dels treballadors per a que se sumen a l’acord d’eficàcia limitada. Per això, vos demanem que no firmeu en benefici vostre i del conjunt dels treballadors.

El pacte que pretenen imposar no garanteix l’estabilitat. Després de mesos d’incomplir la llei de reforma laboral, l’empresa vol fer ara un xantatge als treballadors temporals obligant-los a firmar l’acord amb USO i UGT per a donar-los els drets que ja tenen.

Ben al contrari, aquest acord comporta greus retrocessos en qüestions d’horaris i regulació de la jornada:

a) Hores extra a partir de les 40 hores setmanals
b) Còmput mensual de la jornada durant 8 mesos a l’any
c) Flexibilització de la jornada i imposició de jornades partides a voluntat de l’empresa.
d) Polifuncionalitat i flexibilitat de les relacions laborals de tots els treballadors.

És el moment que treballem tots junts per evitar que se’ns impose aquesta pèrdua de drets laborals per a tots i perquè forcem l’empresa a tornar a la negociació.

CCOO, Intersindical i CGT convocarem assemblees de treballadors la setmana que ve per plantejar una resposta contundent a l’actitud de l’empresa.