14 de novembre del 2011

Un aclariment necessari sobre el jui en demanda de l'actualització salarial de 2010 del pròxim dia 22 a l'audiència nacional

El pròxim dia 22 se celebra a l'Audiència Nacional el jui per l'incompliment del VIII Conveni Col•lectiu en matèria salarial. La demanda la va interposar la Intersindical Valenciana, un dels sindicats signants del conveni, per a reclamar que es fera efectiva la clàusula de revisió salarial que enguany ha deixat de pagar-se per primera vegada des que es va recollir en els successius convenis.

Efectivament, tal i com ha explicat la mateixa Intersindical, el passat 17 d'octubre CCOO i CGT varem donar suport a la reclamació dels diners que ens deu l'empresa en l'acte de conciliació que va tindre lloc a la mateixa Audiència Nacional a Madrid. L'empresa no va acudir a eixe acte que pretenia sol•lucionar el conflicte. Tampoc ho va fer la UGT i la USO, que si que hi va estar, no va donar suport a la reclamació.

A pesar de la nostra posició coincident amb les reclamacions salarials, i a pesar que nosaltres no signarem el VIII conveni, ni estem en la Comissió Paritària on es negocia amb l'empresa, la Intersindical ens ha inclòs com a demandats i en qualitat de demandats hem sigut citats per a ser “interrogats”, i no com a testimonis com va publicar dijous la Intersindical en un comunicat. La denúncia ens va arribar el passat dia 26, dos dies abans de les eleccions sindicals, i, com hem fet en altres ocasions semblants, no hem permés que això desviara la nostra intenció de defensar de forma conjunta els interessos col•lectius dels treballadors. No obstant això, davant la imprecisió dels companys de la Intersindical hem considerat necessari fer este aclariment per ajustar-nos a la realitat.

Tractarem que el treball de preparació del jui que la demanda ens comporta no ens lleve temps per a accelerar els contactes i dur a terme, com més prompte millor, la constitució del nou comité d'empresa amb la majoria que han configurat els vostres vots.